4 Mayıs 2018 Cuma

Un Kurabiyesi

                            UN KURABİYESİ

                          BASİT UN KURABİYESİ ile ilgili görsel sonucu

Malzemeler

Hamuru için;
  • 250 gram oda ısısında yumuşamış margarin veya tereyağı.
  • 1 su bardağı pudra şekeri,
  • Yarım su bardağı sıvı yağ,
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • 4 su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.).
Üzeri için;
  • Pudra şekeri.

Yapılışı


  • Un kurabiyesi yapımı için öncelikle oda ısında yumuşamış margarin, pudra şekeri ve sıvı yağ derin bir kap içerisinde krema kıvamına gelene kadar karıştırılır.
  • Elde edilen karışıma 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve ölçülü olarak azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur.
  • Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
  • Elde edilen kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, avuç içerisinde yuvarlanır.
  • Yuvarlanan hamurlar, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
  • Hamurların üzerine kürdan ile bastırılıp, şekillendirilir ve önceden ısıtılmış 180° fırında altı hafif kızarıncaya kadar pişirilir (20 dakika kadar).
  • Kurabiyeler üzerileri kızarmadan henüz beyazken fırından alınır ve tepsi içerisinde soğumaya bırakılır.   
  • Soğuyan un kurabiyesi servis tabağı üzerine çıkartılır ve üzerilerine pudra şekeri serpiştirerek servise sunulur.                   
                                           afiyet olsun ile ilgili görsel sonucu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder