UN KURABİYESİ
Malzemeler
Hamuru için;
- 250 gram oda ısısında yumuşamış margarin veya tereyağı.
- 1 su bardağı pudra şekeri,
- Yarım su bardağı sıvı yağ,
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
- 4 su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.).
Üzeri için;
- Pudra şekeri.
Yapılışı
- Un kurabiyesi yapımı için öncelikle oda ısında yumuşamış margarin, pudra şekeri ve sıvı yağ derin bir kap içerisinde krema kıvamına gelene kadar karıştırılır.
- Elde edilen karışıma 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve ölçülü olarak azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur.
- Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
- Elde edilen kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, avuç içerisinde yuvarlanır.
- Yuvarlanan hamurlar, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Hamurların üzerine kürdan ile bastırılıp, şekillendirilir ve önceden ısıtılmış 180° fırında altı hafif kızarıncaya kadar pişirilir (20 dakika kadar).
- Kurabiyeler üzerileri kızarmadan henüz beyazken fırından alınır ve tepsi içerisinde soğumaya bırakılır.
- Soğuyan un kurabiyesi servis tabağı üzerine çıkartılır ve üzerilerine pudra şekeri serpiştirerek servise sunulur.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder