16 Mayıs 2018 Çarşamba

Havuçlu Tarçınlı Kek

                                         HAVUÇLU TARÇINLI KEK

                                  havuçlu cevizli kek ile ilgili görsel sonucu

  • Malzemeler
  • 3 adet yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • Yarım su bardağı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı süt,
  • 2 buçuk su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.),
  • 1 paket vanilya (5 gram),
  • 1 paket kabartma tozu (10 gram),
  • 2 adet orta boy havuç,
  • 1 avuç çekilmiş ceviz içi,
  • 1 yemek kaşığı tarçın (silme).

Yapılışı


  • Kek hamurunu hazırlamak için öncelikle, yıkanıp kabukları soyulan havuçlar rendelenir.
  • Yumurtalar ve toz şeker, derin bir kap içerisinde, mikser yardımı ile köpürene kadar iyice çırpılır.
  • Üzerine süt ve sıvı yağ ilave edilip karıştırılır.
  • Hazırlanan karışım içerisine un, vanilya ve kabartma tozu elenerek eklenir ve tekrar mikser ile çırpılır.
  • Son olarak kek hamurunun içerisine havuç rendesi, tarçın ve ceviz ilave edilip güzelce karıştırılır.
  • Hazırlanan kek hamuru, yağlanıp hafif unlanmış kek kalıbı içerisine dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 160° fırında, ilk 25 dakika fırının kapağı hiç açılmadan, yaklaşık 40 dakika pişirilir.
  • Süre sonunda kürdan kontrolü yapılır ve kek piştikten sonra fırın kapatılıp kapağı aralanır.
  • Pişirilen kek, sıcağının çıkması ve içini iyice çekmesi için, fırın içerisinde 5-10 dakika bekletilir.
  • Hazırlanan havuçlu tarçınlı cevizli kek, fırından çıkartılıp oda ısısında soğumaya bırakılır.
  • İyice soğuduktan sonra, servis tabağına ters çevrilerek kalıptan çıkartılır ve dilimlenerek servise sunulur.
                                        afiyet olsun ile ilgili görsel sonucu           




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder