Havuçlu Tarçınlı Kek
HAVUÇLU TARÇINLI KEK

- Malzemeler
- 3 adet yumurta,
- 1 su bardağı toz şeker,
- Yarım su bardağı sıvı yağ,
- 1 su bardağı süt,
- 2 buçuk su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.),
- 1 paket vanilya (5 gram),
- 1 paket kabartma tozu (10 gram),
- 2 adet orta boy havuç,
- 1 avuç çekilmiş ceviz içi,
- 1 yemek kaşığı tarçın (silme).
Yapılışı
- Kek hamurunu hazırlamak için öncelikle, yıkanıp kabukları soyulan havuçlar rendelenir.
- Yumurtalar ve toz şeker, derin bir kap içerisinde, mikser yardımı ile köpürene kadar iyice çırpılır.
- Üzerine süt ve sıvı yağ ilave edilip karıştırılır.
- Hazırlanan karışım içerisine un, vanilya ve kabartma tozu elenerek eklenir ve tekrar mikser ile çırpılır.
- Son olarak kek hamurunun içerisine havuç rendesi, tarçın ve ceviz ilave edilip güzelce karıştırılır.
- Hazırlanan kek hamuru, yağlanıp hafif unlanmış kek kalıbı içerisine dökülür.
- Önceden ısıtılmış 160° fırında, ilk 25 dakika fırının kapağı hiç açılmadan, yaklaşık 40 dakika pişirilir.
- Süre sonunda kürdan kontrolü yapılır ve kek piştikten sonra fırın kapatılıp kapağı aralanır.
- Pişirilen kek, sıcağının çıkması ve içini iyice çekmesi için, fırın içerisinde 5-10 dakika bekletilir.
- Hazırlanan havuçlu tarçınlı cevizli kek, fırından çıkartılıp oda ısısında soğumaya bırakılır.
- İyice soğuduktan sonra, servis tabağına ters çevrilerek kalıptan çıkartılır ve dilimlenerek servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder