2 Mayıs 2018 Çarşamba

Brokoli Çorbası

                                                 BROKOLİ ÇORBASI

                              brokoli çorbası ile ilgili görsel sonucu

Malzemeler

  • 350 gram brokoli,
  • 1 adet havuç,
  • 1 adet orta boy patates,
  • 1 adet soğan,
  • 2 su bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı süt kreması,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • Tuz,
3-4 su bardağı su (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.).

Yapılışı


  • Brokoli çorbası yapmak için öncelikle brokoli yıkanıp çiçeklerine ayrılır ve derin bir tencereye alınır.
  • Üzerine küçük küp şeklinde doğranmış patates, halka halka doğranmış havuç ve küp küp doğranmış soğanlar ilave edilir.
  • Tencereye sebzelerin üzerini geçecek kadar su eklenir ve ocağın üzerinde sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  • Haşlanan sebzelerin suyu, süzgeç yardımı ile başka bir kap içerisine süzülür.
  • Çorbanın yapılacağı tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile 1 yemek kaşığı un koyulur ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavrulur.
  • Üzerine azar azar süt ilave edilir ve unun topaklanmasını önlemek için bir yandan da hızlıca karıştırılır.
  • Kaynayan beşamel sos üzerine haşlanıp süzülmüş olan sebzeler ilave edilir.
  • Sebzelerin üzerine haşlama suyundan 2 su bardağı eklenir ve sebzeler güzelce blendırdan geçirilip ezilir.
  • Ezilen sebzelerin üzerine gerektiği kadar haşlama suyundan ilave edilerek çorbanın kıvamı ayarlanır.
  • Hazırlanan brokoli çorbasının tuzu ayarlanır ve 3-4 dakika kaynatılır.
  • Son olarak çorbanın içerisine 2 yemek kaşığı krema eklenip karıştırılır ve 1-2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır.
  • Kremalı brokoli çorbası sıcak olarak servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder