Brokoli Çorbası
BROKOLİ ÇORBASI

Malzemeler
- 350 gram brokoli,
- 1 adet havuç,
- 1 adet orta boy patates,
- 1 adet soğan,
- 2 su bardağı süt,
- 2 yemek kaşığı süt kreması,
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 1 yemek kaşığı un,
- Tuz,
3-4 su bardağı su (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.).
Yapılışı
- Brokoli çorbası yapmak için öncelikle brokoli yıkanıp çiçeklerine ayrılır ve derin bir tencereye alınır.
- Üzerine küçük küp şeklinde doğranmış patates, halka halka doğranmış havuç ve küp küp doğranmış soğanlar ilave edilir.
- Tencereye sebzelerin üzerini geçecek kadar su eklenir ve ocağın üzerinde sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Haşlanan sebzelerin suyu, süzgeç yardımı ile başka bir kap içerisine süzülür.
- Çorbanın yapılacağı tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile 1 yemek kaşığı un koyulur ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavrulur.
- Üzerine azar azar süt ilave edilir ve unun topaklanmasını önlemek için bir yandan da hızlıca karıştırılır.
- Kaynayan beşamel sos üzerine haşlanıp süzülmüş olan sebzeler ilave edilir.
- Sebzelerin üzerine haşlama suyundan 2 su bardağı eklenir ve sebzeler güzelce blendırdan geçirilip ezilir.
- Ezilen sebzelerin üzerine gerektiği kadar haşlama suyundan ilave edilerek çorbanın kıvamı ayarlanır.
- Hazırlanan brokoli çorbasının tuzu ayarlanır ve 3-4 dakika kaynatılır.
- Son olarak çorbanın içerisine 2 yemek kaşığı krema eklenip karıştırılır ve 1-2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır.
- Kremalı brokoli çorbası sıcak olarak servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder