KAŞARLI KIYMALI PİDE

Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı sıvı yağı,
- 1 yaş maya,
- Bir tutam tuz,
- 1 yemek kaşığı toz şeker,
- 1,5 kilo un,
- Aldığı kadar ılık süt.
İçi için;
- 2 tane kuru soğan,
- 600 gram kadar kıyma,
- 1 su bardağı kaşar rendelenmiş,
- 2 tatlı kaşığı pul biber,
- 1 tutam maydanoz,
- Karabiber,
Yapılışı
- Hamur için, kuru malzemeler yoğurma kabının içerisinde karıştırılır.
- Sıvı yağ, maya ve süt ilavesi ile yumuşak kıvamda bir hamur yoğrulup hazır edilir.
- Mayalanması için hamurun üzeri kapatılır ve ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar dinlendirilir.
- Soğanlar ince ve küçük olacak şekilde doğranır.
- Maydanoz yıkanıp ince ince doğranır.
- Tavaya çok az sıvı yağ ve kıyma konularak iyice kavrulur.
- Ardından soğan ve maydanoz ilavesi ile kavurmaya devam edilir.
- Soğanda kavrulduktan sonra iç harcı ocaktan alınıp, tuz ve baharatları ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
- İç harcı soğuduktan sonra kaşar rendesi ilave edilip karıştırılır.
- Mayalanmış olan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler hazırlanır.
- Merdane yardımıyla uzunlamasına açılır ve ortasına kıymalı harçtan konulup tercihe göre kapatılır.
- Hazırlanan kaşarlı kıymalı pide yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine sıralanır.
- Bütün hamur tamamlandıktan sonra, üzerilerine iyice çırpılmış olan yumurta sarısı sürülür.
- Susam ve çörek otu serpiştirip, 175° fırında pişmeye bırakılır.
- İyice kızaran kaşarlı kıymalı pideler fırından çıkartılır ve sıcak olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder