4 Mayıs 2018 Cuma

Kaşarlı Kıymalı Pide

                                        KAŞARLI KIYMALI PİDE

                       KAÅžARLI KIYMALI PİDE ile ilgili görsel sonucu

Malzemeler

Hamuru için; 
  • 1 su bardağı sıvı yağı,
  • 1 yaş maya,
  • Bir tutam tuz,
  • 1 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1,5 kilo un,
  • Aldığı kadar ılık süt.
İçi için;
  • 2 tane kuru soğan,
  • 600 gram kadar kıyma,
  • 1 su bardağı kaşar rendelenmiş,
  • 2 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 tutam maydanoz,
  • Karabiber,
Tuz.

Yapılışı


  • Hamur için, kuru malzemeler yoğurma kabının içerisinde karıştırılır.
  • Sıvı yağ, maya ve süt ilavesi ile yumuşak kıvamda bir hamur yoğrulup hazır edilir.
  • Mayalanması için hamurun üzeri kapatılır ve ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar dinlendirilir.
  • Soğanlar ince ve küçük olacak şekilde doğranır.
  • Maydanoz yıkanıp ince ince doğranır.
  • Tavaya çok az sıvı yağ ve kıyma konularak iyice kavrulur.
  • Ardından soğan ve maydanoz ilavesi ile kavurmaya devam edilir.
  • Soğanda kavrulduktan sonra iç harcı ocaktan alınıp, tuz ve baharatları ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
  • İç harcı soğuduktan sonra kaşar rendesi ilave edilip karıştırılır.
  • Mayalanmış olan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler hazırlanır.
  • Merdane yardımıyla uzunlamasına açılır ve ortasına kıymalı harçtan konulup tercihe göre kapatılır.
  • Hazırlanan kaşarlı kıymalı pide yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine sıralanır.
  • Bütün hamur tamamlandıktan sonra, üzerilerine iyice çırpılmış olan yumurta sarısı sürülür.
  • Susam ve çörek otu serpiştirip, 175° fırında pişmeye bırakılır.
  • İyice kızaran kaşarlı kıymalı pideler fırından çıkartılır ve sıcak olarak servis edilir.      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder