Sebzeli Et Sote
SEBZELİ ET SOTE
Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et (ben dana sırt kullandım),
- 1 paket mantar (yaklaşık 200 gram),
- 1 su bardağı bezelye (haşlanmış),
- 1 adet domates,
- 1 adet havuç,
- 1 adet kırmızı biber,
- 1 adet patates,
- 1 adet kuru soğan,
- 2 diş sarımsak (arzuya göre),
- Tuz,
- Karabiber,
- Pul biber
Zeytinyağı.
Yapılışı
- Sebzeli et sote yapmak için öncelikle kuşbaşı doğranan etler tencereye koyulur ve kapağı kapalı bir şekilde suyunu çekene kadar pişirilir.
- Mantarlar güzelce yıkanır ve etlerin büyüklüğünde doğranır.
- Kırmızı biberin çekirdekleri çıkartılıp zar büyüklüğünde doğranır.
- Havuç ve patatesin kabukları soyulup yıkanır ve zar büyüklüğünde doğranır.
- Kuru soğan ince olacak şekilde doğranır.
- Domates ve sarımsak rendelenir.
- Etler suyunu çekince üzerine mantarlar eklenir ve mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Mantarlar suyunu çekince üzerine yeteri kadar zeytinyağı ilave edilir.
- Doğranan soğanlar, biber, patates ve havuçlar eklenip karıştırılır.
- Tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak kavrulur.
- Sebzeler yumuşayınca son olarak rendelenmiş domates, sarımsak, haşlanmış bezelye ve baharatlar eklenir.
- Hazırlanan sebzeli et sote 5 dakika kadar ara ara karıştırarak kavrulur.
- Daha sonra pişirilen yemek ocaktan alınır ve sıcak olarak servise sunulur.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder