4 Mayıs 2018 Cuma

Sebzeli Et Sote

                                                  SEBZELİ ET SOTE

                                 sebzeli et sote ile ilgili görsel sonucu

Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et (ben dana sırt kullandım),
  • 1 paket mantar (yaklaşık 200 gram),
  • 1 su bardağı bezelye (haşlanmış),
  • 1 adet domates,
  • 1 adet havuç,
  • 1 adet kırmızı biber,
  • 1 adet patates,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 2 diş sarımsak (arzuya göre),
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Pul biber
Zeytinyağı.

Yapılışı


  • Sebzeli et sote yapmak için öncelikle kuşbaşı doğranan etler tencereye koyulur ve kapağı kapalı bir şekilde suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Mantarlar güzelce yıkanır ve etlerin büyüklüğünde doğranır.
  • Kırmızı biberin çekirdekleri çıkartılıp zar büyüklüğünde doğranır.
  • Havuç ve patatesin kabukları soyulup yıkanır ve zar büyüklüğünde doğranır.
  • Kuru soğan ince olacak şekilde doğranır.
  • Domates ve sarımsak rendelenir.
  • Etler suyunu çekince üzerine mantarlar eklenir ve mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Mantarlar suyunu çekince üzerine yeteri kadar zeytinyağı ilave edilir.
  • Doğranan soğanlar, biber, patates ve havuçlar eklenip karıştırılır.
  • Tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak kavrulur.
  • Sebzeler yumuşayınca son olarak rendelenmiş domates, sarımsak, haşlanmış bezelye ve baharatlar eklenir.
  • Hazırlanan sebzeli et sote 5 dakika kadar ara ara karıştırarak kavrulur.
  • Daha sonra pişirilen yemek ocaktan alınır ve sıcak olarak servise sunulur.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder