18 Mayıs 2018 Cuma

Güllaç Tatlısı

                                             GÜLLAÇ TATLISI

                             GÜLLAÇ ile ilgili görsel sonucu

Malzemeler

  • 400 gr. güllaç,
  • 3 litre süt,
  • 3 su bardağı şeker,
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık ya da ceviz.

Yapılışı

  • Süt ve toz şeker tencerenin içerisine konulup kaynamaya bırakılır.
  • Süt şerbeti kaynadıktan sonra çabuk ılınması için mermer tezgahın üzerine alınır.
  • Şerbetin sıcaklığı serçe parmağınızı batırdığınızda yakmayacak sıcaklıkta olmalı.
  • Şerbet bu kavama geldiğinde gülaç tatlısının yapılacağı tepsiye güllacın parlak kısmı yukarı gelecek şekilde il güllaç yaprağı konulur.
  • Üzeri süt ile ıslatılır ve tekrar güllaç konulup süt ile ıslatılır.
  • Güllaçların yarısı bu şekilde tamamlanır ve orta kısmına gelindiğinde üzeri bolca fındık ile döşenir.
  • Ardından tekrar güllaç, süt şerbeti işlemine devam edilir.
  • En son kalan fazla sütün tamamı gülaç tatlısının üzerine ilave edilir.
  • Hazırlanan güllaç buz dolabına kaldırılarak iyice soğuması sağlanır.
  • İyice soğuduktan sonra tercihe göre, üzeri fındık, ceviz veya antep fıstığı ile süslenerek servis yapılabilir.
                                    afiyet olsun ile ilgili görsel sonucu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder