Güllaç Tatlısı
GÜLLAÇ TATLISI
Malzemeler
- 400 gr. güllaç,
- 3 litre süt,
- 3 su bardağı şeker,
- 1 su bardağı iri çekilmiş fındık ya da ceviz.
Yapılışı
- Süt ve toz şeker tencerenin içerisine konulup kaynamaya bırakılır.
- Süt şerbeti kaynadıktan sonra çabuk ılınması için mermer tezgahın üzerine alınır.
- Şerbetin sıcaklığı serçe parmağınızı batırdığınızda yakmayacak sıcaklıkta olmalı.
- Şerbet bu kavama geldiğinde gülaç tatlısının yapılacağı tepsiye güllacın parlak kısmı yukarı gelecek şekilde il güllaç yaprağı konulur.
- Üzeri süt ile ıslatılır ve tekrar güllaç konulup süt ile ıslatılır.
- Güllaçların yarısı bu şekilde tamamlanır ve orta kısmına gelindiğinde üzeri bolca fındık ile döşenir.
- Ardından tekrar güllaç, süt şerbeti işlemine devam edilir.
- En son kalan fazla sütün tamamı gülaç tatlısının üzerine ilave edilir.
- Hazırlanan güllaç buz dolabına kaldırılarak iyice soğuması sağlanır.
- İyice soğuduktan sonra tercihe göre, üzeri fındık, ceviz veya antep fıstığı ile süslenerek servis yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder