4 Mayıs 2018 Cuma

Patatesli Kek

                                             PATATESLİ KEK

                   Ä°lgili resim

Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 su bardağı mısır unu,
  • 1 buçuk su bardağı un,
  • Yarım su bardağı sıvı yağ,
  • 1 buçuk su bardağı yoğurt,
  • 1 paket kabartma tozu (10 gram),
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • Yarım su bardağı kaşar rendesi veya beyaz peynir,
  • 2 adet orta boy patates,
  • 1 sap pırasa veya 5-6 dal taze soğan,
  • 1 tutam maydanoz,
  • 3 adet yumurta (1’inin sarısı üzeri için ayrılacak).

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı,
  • Susam,
  • Çörek otu.

Yapılışı


  • Patatesli kek yapmak için öncelikle patateslerin kabukları soyulup, küçük küçük doğranır.
  • Pırasa ve maydanoz ince olacak şekilde kıyılır.
  • Yumurtalardan birinin sarısı üzeri için ayrılıp, derin bir kap içerisine konulur ve çırpma teli ile çırpılır.
  • Üzerine sıvı yağ, yoğurt ve kabartma tozu ilave edilip, çırpmaya devam edilir.
  • Hazırlanan karışıma, un haricindeki malzemeler eklenip kaşık yardımıyla iyice karıştırılır.
  • Son olarak un ilave edilip güzelce karıştırılır ve patatesli kek hamuru hazır hale getirilir.

  • Hazırlanan hamur, yağlanmış yuvarlak borcam tepsi içerisine dökülür ve eşit şekilde yaydırılır.
  • Kek hamurunun üzerine, el veya fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülüp susam ile çörek otu serpiştirilir.
  • Patatesli kek, önceden ısıtılmış 170° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Fırından çıkartılıp dilimlenir ve sıcak olarak servis edilir.      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder