PATATESLİ KEK

Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı mısır unu,
- 1 buçuk su bardağı un,
- Yarım su bardağı sıvı yağ,
- 1 buçuk su bardağı yoğurt,
- 1 paket kabartma tozu (10 gram),
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- Yarım su bardağı kaşar rendesi veya beyaz peynir,
- 2 adet orta boy patates,
- 1 sap pırasa veya 5-6 dal taze soğan,
- 1 tutam maydanoz,
- 3 adet yumurta (1’inin sarısı üzeri için ayrılacak).
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı,
- Susam,
- Çörek otu.
Yapılışı
- Patatesli kek yapmak için öncelikle patateslerin kabukları soyulup, küçük küçük doğranır.
- Pırasa ve maydanoz ince olacak şekilde kıyılır.
- Yumurtalardan birinin sarısı üzeri için ayrılıp, derin bir kap içerisine konulur ve çırpma teli ile çırpılır.
- Üzerine sıvı yağ, yoğurt ve kabartma tozu ilave edilip, çırpmaya devam edilir.
- Hazırlanan karışıma, un haricindeki malzemeler eklenip kaşık yardımıyla iyice karıştırılır.
- Son olarak un ilave edilip güzelce karıştırılır ve patatesli kek hamuru hazır hale getirilir.
- Hazırlanan hamur, yağlanmış yuvarlak borcam tepsi içerisine dökülür ve eşit şekilde yaydırılır.
- Kek hamurunun üzerine, el veya fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülüp susam ile çörek otu serpiştirilir.
- Patatesli kek, önceden ısıtılmış 170° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
- Fırından çıkartılıp dilimlenir ve sıcak olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder