3 Mayıs 2018 Perşembe

Muzlu Magnolia Tatlısı

                                       MUZLU MAGNOLİA TATLISI

                                             muzlu magnolia tatlısı tarifi ile ilgili görsel sonucu                                            

Malzemeler


  • 1 buçuk paket yulaflı bisküvi,
  • 2 tane muz.


Muhallebisi için;

  • 1 litre süt,
  • 1 tane yumurta,
  • 1 su bardağından az eksik toz şeker,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
  • 1 kutu krema,
  • 1 paket vanilya (5 gram).


Yapılışı


  • Muzlu magnolia muhallebisi için gerekli olan süt, yumurta, un, nişasta ve toz şeker, tencereye alınarak iyice karışana kadar çırpılır.
  • Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve orta ateşte koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
  • Muhallebinin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra içerisine krema ile vanilya eklenip iyice çırpılır.
  • 1 buçuk paket yulaflı bisküvi rondodan geçirilir ve muzlar dilimlenir.
  • Servis kuplarının veya kaselerinin dibine bir kepçe krema dökülür.
  • Üzerilerine iki kaşık kadar bisküvi koyulur ve kupların kenarlarına muz dilimleri dizilir.
  • Kuplar dolana kadar tekrar krema ve bisküvi koyulur.
  • Hazırlanan muzlu magnolia üzeri, muz dilimleri ile süslenir ve soğuması için buzdolabına kaldırılır.
  • Tatlılar soğuduktan sonra dolaptan alınarak servis edilir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder