MUZLU MAGNOLİA TATLISI

Malzemeler
- 1 buçuk paket yulaflı bisküvi,
- 2 tane muz.
Muhallebisi için;
- 1 litre süt,
- 1 tane yumurta,
- 1 su bardağından az eksik toz şeker,
- 2 yemek kaşığı un,
- 2 yemek kaşığı nişasta,
- 1 kutu krema,
- 1 paket vanilya (5 gram).
Yapılışı
- Muzlu magnolia muhallebisi için gerekli olan süt, yumurta, un, nişasta ve toz şeker, tencereye alınarak iyice karışana kadar çırpılır.
- Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve orta ateşte koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
- Muhallebinin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra içerisine krema ile vanilya eklenip iyice çırpılır.
- 1 buçuk paket yulaflı bisküvi rondodan geçirilir ve muzlar dilimlenir.
- Servis kuplarının veya kaselerinin dibine bir kepçe krema dökülür.
- Üzerilerine iki kaşık kadar bisküvi koyulur ve kupların kenarlarına muz dilimleri dizilir.
- Kuplar dolana kadar tekrar krema ve bisküvi koyulur.
- Hazırlanan muzlu magnolia üzeri, muz dilimleri ile süslenir ve soğuması için buzdolabına kaldırılır.
- Tatlılar soğuduktan sonra dolaptan alınarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder