3 Mayıs 2018 Perşembe

Kakaolu Islak Kek

                                                KAKAOLU ISLAK KEK

                                 kakaolu ıslak kek ile ilgili görsel sonucu

Malzemeler

  • 3 adet yumurta,
  • 1,5 su bardağı şeker,
  • 1,5 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • 1 paket kakao (25 gr),
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 2 su bardağı un.
Üst sosu için;
  • 1 su bardağı kakaolu karışım ( kek hamurunu yaparken ayrılır),
Bir çay bardağı süt.

Yapılışı


  • Derin bir kap içerisinde,  yumurta ve toz şeker iyice çırpılır.
  • Üzerine süt, sıvı yağ ve kakao eklenip tekrar çırpılır.
  • Hazırlanan karışımdan bir su bardağı ayrılır.
  • Kalan karışımın içerisine kabartma tozu, vanilya ve un ilave edilerek güzelce çırpılıp kek hamuru hazırlanır.
  • Kek hamuru yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür ve önceden ısıtılmış 170° fırında pişirilir.
  • Kek pişerken üzerine sürmek için ayrılan karışımın içerisine bir çay bardağı süt ilave edilip kaynatılır ve kaynamaya başlayınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  • Pişen kakaolu kek fırından çıkartılır ve ilk sıcağının çıkması için 10-15 dakika bekletilir.
  • Daha sonra hazırlanan sos, kekin her tarafına gelecek şekilde dökülür.
  • İyice soğuyan kakaolu ıslak kek dilimlenir.
  • Ardından üzeri tercihe göre süslenerek servise sunulabilir.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder