KAKAOLU ISLAK KEK

Malzemeler
- 3 adet yumurta,
- 1,5 su bardağı şeker,
- 1,5 su bardağı süt,
- 1 su bardağı sıvı yağ,
- 1 paket kakao (25 gr),
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 2 su bardağı un.
Üst sosu için;
- 1 su bardağı kakaolu karışım ( kek hamurunu yaparken ayrılır),
Yapılışı
- Derin bir kap içerisinde, yumurta ve toz şeker iyice çırpılır.
- Üzerine süt, sıvı yağ ve kakao eklenip tekrar çırpılır.
- Hazırlanan karışımdan bir su bardağı ayrılır.
- Kalan karışımın içerisine kabartma tozu, vanilya ve un ilave edilerek güzelce çırpılıp kek hamuru hazırlanır.
- Kek hamuru yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür ve önceden ısıtılmış 170° fırında pişirilir.
- Kek pişerken üzerine sürmek için ayrılan karışımın içerisine bir çay bardağı süt ilave edilip kaynatılır ve kaynamaya başlayınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Pişen kakaolu kek fırından çıkartılır ve ilk sıcağının çıkması için 10-15 dakika bekletilir.
- Daha sonra hazırlanan sos, kekin her tarafına gelecek şekilde dökülür.
- İyice soğuyan kakaolu ıslak kek dilimlenir.
- Ardından üzeri tercihe göre süslenerek servise sunulabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder