PATLICAN MUSAKKA

Malzemeler
- 4 adet patlıcan,
- 3 adet çarliston biber,
- 1 adet kırmızı kapya biber.
- 250 gram kıyma,
- 2 diş sarımsak,
- 2 adet domates rendesi,
- 1 orta boy soğan,
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- 1 tatlı kaşığı biber salçası,
- 1 tutam maydanoz,
- Tuz,
- Pul biber,
- Kekik,
- 1 su bardağı sıcak su.
Kızartmak için;
- Sıvı yağ.
Yapılışı
- Tencerede patlıcan musakka yapmak için öncelikle patlıcanlar alacalı olacak şekilde soyulur ve iri iri küp şeklinde doğranır.
- Doğranan patlıcanlar acı suyunun çıkması için 15-20 dakika kadar tuzlu su içerisinde bekletilir.
- Daha sonra patlıcanların acı suyu süzülür ve kurutulduktan sonra kızgın yağ içerisinde çevirerek kızartılır.
- Kızartılan patlıcanlar kağıt havlu üzerine çıkartılarak fazla yağı süzdürülür.
- Biberlerin çekirdekleri çıkartılıp iri iri doğranır ve sıvı yağ içerisinde kızartılıp, kağıt havlu üzerine alınır.
- Yemeğin yapılacağı geniş bir tencereye, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yemeklik olarak doğranmış soğan ve sarımsaklar koyulur.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpiştirilir ve ocağın üzerinde yumuşayıncaya kadar karıştırarak kavrulur.
- Kavrulan soğanların üzerine kıyma ilave edilir ve suyunu çekene kadar kavrulur.
- Daha sonra salçalar ve domates rendesi eklenip 2-3 dakika kadar kavrulur.
- Kıymalı harcın üzerine kızartılan patlıcan ve biberler ilave edilerek yavaşça karıştırılır.
- Son olarak 1 su bardağı sıcak su ile ince kıyılmış maydanozlar eklenir ve damak tadına göre tuz ile baharat ilave edilir.
- Hazırlanan tencerede patlıcan musakka, kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirilir.
- Pişirilen yemek ocaktan alınır ve 5-10 dakika dinlendirilir.
- Hazırlanan patlıcan musakka, pilav ve cacık eşliğinde, sıcak olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder