11 Mayıs 2018 Cuma

Kabak Tatlısı

                                                    KABAK TATLISI

                            kabak tatlısı ile ilgili görsel sonucu

Malzemeler

  • 2 kg balkabağı
  • 1,5 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

    Yapılışı

  • Kabak tatlısı için kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın.
  • Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğrayın.
  • Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.
  • 2-3 saat  yada bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.
  • Geceden bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.
  • Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin.
  • Soğuduktan sonra balkabağı tatlısı servis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir.     
                                          afiyet olsun ile ilgili görsel sonucu
         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder