Kabak Tatlısı
KABAK TATLISI
Malzemeler
- 2 kg balkabağı
- 1,5 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı
- Kabak tatlısı için kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın.
- Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğrayın.
- Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.
- 2-3 saat yada bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.
- Geceden bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.
- Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin.
- Soğuduktan sonra balkabağı tatlısı servis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder