KARAMELLİ TRİLEÇE

MALZEMELER
Keki için;
- 4 adet yumurta,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 paket kabartma tozu(10 gram),
- 1 paket vanilya(5 gram),
- 1 su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.).
Şerbeti için;
- 2 su bardağı süt,
- 1 paket süt kreması (200 ml.),
- 1 çay bardağı toz şeker (çay bardağı ölçüsü: 110 ml.).
Karamel sosu için;
- 2 çay bardağı toz şeker,
- 2 su bardağı su,
- 1 yemek kaşığı nişasta,
Yapılışı
- Karamelli trileçe için gerekli olan yumurtaların sarıları ve akları birbirinden ayrılarak ayrı ayrı çırpma kaplarına koyulur.
- Yumurta aklarının üzerine yarım su bardağı toz şeker ilave edilir ve mikser yardımı ile krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Yumurta sarılarının üzerine kalan yarım su bardağı toz şeker eklenir ve mikser yardımı ile beyazlayana kadar çırpılır.
- Çırpılan yumurta sarıları, yumurta aklarının üzerine dökülür ve spatula yardımıyla karıştırılır.
- Elde edilen karışımın üzerine un, kabartma tozu ve vanilya elenip, güzelce karıştırılır.
- Hazırlanan kek karışımı hafif yağlanmış kare borcam içerisine dökülüp yaydırılır (borcam ölçüsü: 27/27 cm.).
- Önceden ısıtılmış 160° fırında, içini çekinceye kadar (yaklaşık 40 dakika) pişirilir ve fırından alınarak soğumaya bırakılır.
- Şerbetini hazırlamak için 2 su bardağı süt, 1 paket krema ve 1 çay bardağı toz şeker tencereye koyulur.
- Ocağın üzerinde şekerler eriyene kadar karıştırarak ısıtılır (kaynatmayın ılınması yeterli).
- Soğuk kekin üzerine, hazırlanan kremalı süt şerbeti dökülür ve kek şerbetini çekmesi için bekletilir.
- Karamel sosunu hazırlamak için, tencerenin içerisine 1 çay bardağı toz şeker konulur ve karamelize oluncaya kadar kısık ateşte eritilir.
- Karamelize olan şekerin üzerine 1 çay bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya konulup, tel çırpıcı yardımı ile karıştırılır.
- Koyulaşıp kıvam alıncaya kadar karıştırarak kaynatılır ve ocaktan alınıp ara ara karıştırılarak soğutulur.
- Karamel sos soğuduktan sonra, şerbetini çekmiş olan kekin üzerine dökülüp yaydırılır.
- Hazırlanan karamelli trileçe, dilimlenerek servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder