4 Mayıs 2018 Cuma

Karamelli Trileçe

                                                 KARAMELLİ TRİLEÇE

                                KARAMELLİ TRİLEÇE ile ilgili görsel sonucu

 MALZEMELER

Keki için;
  • 4 adet yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 paket kabartma tozu(10 gram),
  • 1 paket vanilya(5 gram),
  • 1 su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.).
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı süt,
  • 1 paket süt kreması (200 ml.),
  • 1 çay bardağı toz şeker (çay bardağı ölçüsü: 110 ml.).
Karamel sosu için;
  • 2 çay bardağı toz şeker,
  • 2 su bardağı su,
  • 1 yemek kaşığı nişasta,
1 paket vanilya (5 gram).

Yapılışı


  • Karamelli trileçe için gerekli olan yumurtaların sarıları ve akları birbirinden ayrılarak ayrı ayrı çırpma kaplarına koyulur.
  • Yumurta aklarının üzerine yarım su bardağı toz şeker ilave edilir ve mikser yardımı ile krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
  • Yumurta sarılarının üzerine kalan yarım su bardağı toz şeker eklenir ve mikser yardımı ile beyazlayana kadar çırpılır.
  • Çırpılan yumurta sarıları, yumurta aklarının üzerine dökülür ve spatula yardımıyla karıştırılır.
  • Elde edilen karışımın üzerine un, kabartma tozu ve vanilya elenip, güzelce karıştırılır.
  • Hazırlanan kek karışımı hafif yağlanmış kare borcam içerisine dökülüp yaydırılır (borcam ölçüsü: 27/27 cm.).
  • Önceden ısıtılmış 160° fırında, içini çekinceye kadar (yaklaşık 40 dakika) pişirilir ve fırından alınarak soğumaya bırakılır.
  • Şerbetini hazırlamak için 2 su bardağı süt, 1 paket krema ve 1 çay bardağı toz şeker tencereye koyulur.
  • Ocağın üzerinde şekerler eriyene kadar karıştırarak ısıtılır (kaynatmayın ılınması yeterli).
  • Soğuk kekin üzerine, hazırlanan kremalı süt şerbeti dökülür ve kek şerbetini çekmesi için bekletilir.
  • Karamel sosunu hazırlamak için, tencerenin içerisine 1 çay bardağı toz şeker konulur ve karamelize oluncaya kadar kısık ateşte eritilir.
  • Karamelize olan şekerin üzerine 1 çay bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya konulup, tel çırpıcı yardımı ile karıştırılır.
  • Koyulaşıp kıvam alıncaya kadar karıştırarak kaynatılır ve ocaktan alınıp ara ara karıştırılarak soğutulur.
  • Karamel sos soğuduktan sonra, şerbetini çekmiş olan kekin üzerine dökülüp yaydırılır.
  • Hazırlanan karamelli trileçe, dilimlenerek servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder