2 Mayıs 2018 Çarşamba

Köstebek Pasta

                                                  KÖSTEBEK PASTA

                         KÖSTEBEK PASTA ile ilgili görsel sonucu

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
Kreması için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet muz
  • 1 çay bardağı damla çikolata

    Yapılışı

    1. Öncelikle kremamımızı hazırlıyoruz, çünkü soğuyacak.
    2. Damla çikolata ve muz hariç diğer malzemeleri ocakta pişiriyoruz.
    3. Fokurdayınca altını kapatıp karıştırıp vanilyasını döküp soğumaya bırakıyoruz.
    4. Kekimiz içinde pandispanya hazırlayacağımız için 4 yumurtanın beyazıyla sarısını ayırıp beyazını katılaşana kadar çırpıyoruz.
    5. Sarısına da diğer malzemeleri katıp çırpıyoruz.
    6. Unu koymadan yumurtanın beyazını da ekleyip karıştırıyoruz.
    7. Sonra unu ekliyoruz.
    8. Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinde pişiriyoruz.
    9. Dikkatli pişirelim, kurumasın. Benimki tam 17 dakikada pişti.
    10. Kek ılıyınca su bardağını ıslatıp ıslatıp kesiyoruz.
    11. Geri kalan parçaları rondodan geçiriyoruz.
    12. Soğuyan kremamızı mikserden geçirip muzu rendeleyip damla çikolatasını katıyoruz, kaşıkla karıştırıyoruz.
    13. Bir yemek kaşığı ile kremadan kek parçasının üzerine koyuyoruz.
    14. Ardından kalan kek parçası kırıntılarına buluyoruz.
    15. Elimizle şekil veriyoruz.
    16. 1 gece dolapta bekletiyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder