KÖSTEBEK PASTA
Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı kakao
Kreması için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 adet muz
- 1 çay bardağı damla çikolata
Yapılışı
- Öncelikle kremamımızı hazırlıyoruz, çünkü soğuyacak.
- Damla çikolata ve muz hariç diğer malzemeleri ocakta pişiriyoruz.
- Fokurdayınca altını kapatıp karıştırıp vanilyasını döküp soğumaya bırakıyoruz.
- Kekimiz içinde pandispanya hazırlayacağımız için 4 yumurtanın beyazıyla sarısını ayırıp beyazını katılaşana kadar çırpıyoruz.
- Sarısına da diğer malzemeleri katıp çırpıyoruz.
- Unu koymadan yumurtanın beyazını da ekleyip karıştırıyoruz.
- Sonra unu ekliyoruz.
- Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinde pişiriyoruz.
- Dikkatli pişirelim, kurumasın. Benimki tam 17 dakikada pişti.
- Kek ılıyınca su bardağını ıslatıp ıslatıp kesiyoruz.
- Geri kalan parçaları rondodan geçiriyoruz.
- Soğuyan kremamızı mikserden geçirip muzu rendeleyip damla çikolatasını katıyoruz, kaşıkla karıştırıyoruz.
- Bir yemek kaşığı ile kremadan kek parçasının üzerine koyuyoruz.
- Ardından kalan kek parçası kırıntılarına buluyoruz.
- Elimizle şekil veriyoruz.
- 1 gece dolapta bekletiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder