MAKARNALI BÖREK

Malzemeler
- 3 adet yufka,
- 1 paket makarna,
- 1 su bardağı lor peyniri,
- 1 tutam maydanoz.
Sosu için;
- 3 adet yumurta,
- 1 su bardağı yoğurt,
- 1 su bardağı süt,
- 1 su bardağı sıvı yağ (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.).
Yapılışı
- Makarnalı börek yapımı için öncelikle derin bir tencereye bolca su doldurulup ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır.
- Kaynayan suyun içerisine tuz ve makarna eklenip, makarnalar iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır (normalden biraz daha fazla haşlayın).
- Makarnalar haşlanınca süzgeç içerisine boşaltılır ve üzerine biraz soğuk su gezdirilip suyu süzülür (makarnaların birbirine yapışmasını önlemek için).
- Makarnalar tekrar tencereye alınır ve üzerine peynir ile ince kıyılmış maydanoz ilave edilerek karıştırılıp soğumaya bırakılır.
- Sosunu hazırlamak için gerekli olan yumurta, yoğurt, süt ve sıvı yağ derin bir kase içerisine alınır.
- Tel çırpıcı yardımı ile güzelce çırpılır ve sos hazır hale getirilir.
- Hazırlanan sosun yarısı makarnaların üzerine dökülür ve güzelce karıştırılır.
- Yufkalardan ilki uçları dışa sarkacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine serilir.
- Soslu peynirli makarnanın yarısı yufkanın üzerine boşaltılır ve düzgün bir şekilde yaydırılır.
- Makarnaların üzerine 2. yufka büzülerek yerleştirilir ve kalan makarnalar yufkanın üzerine boşaltılıp, düzgün bir şekilde yaydırılır.
- Son yufkada büzülerek makarnaların üzerine kapatılır ve kenarlarına sos sürülüp, tepsinin dışında kalan yufkalar içe doğru kapatılır.
- Makarnalı börek üzerine, kalan sos dökülür ve fırça yardımı ile her yerine sürülür.
- Hazırlanan börek önceden ısıtılmış 180° fırında, üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Pişirilen börek fırından alınır ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, dilimlenerek servise sunulur.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder