Elmalı Kurabiye
Malzemeler
- 1 paket oda sıcaklığında margarin (250 gr),
- 1 paket kabartma tozu (10 gr),
- 1 paket vanilya (5 gr),
- 1 çay bardağı sıvı yağı,
- 1 çay bardağı yoğurt,
- 1 çay bardağı pudra şekeri,
- 4-4,5 su bardağı un.
İçi İçin:
- 2 adet elma,
- 3 yemek kaşığı toz şeker,
- 1 tatlı kaşığı silme tarçın.
Üzeri İçin:
- Pudra şekeri.
Yapılışı
- İçi için; elmaları soyup rendeleyelim ve tavaya alalım.
- Üzerine toz şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim.
- Sonra tarçını ilave edip iyice karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Hamuru için; bir kaba margarini ve pudra şekerini koyup iyice karıştıralım.
- Üzerine sıvı yağı, yoğurdu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
- Üzerine azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
- Hamuru 3 parçaya bölelim.
- Tezgahı çok hafif unlayalım.
- Hamurları merdane ile açalım.
- Üçgen şeklinde sekiz parçaya bölelim.
- Hamurun geniş kısmına 1 tatlı kaşığı elmalı harçtan koyalım.
- Daha sonra rulo şeklinde saralım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Elmalı Kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim.
- Soğuyan kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder