1 Mayıs 2018 Salı

Elmalı Kurabiye

                                                 Elmalı Kurabiye

                                   elmalı kurabiye ile ilgili görsel sonucu

Malzemeler

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin (250 gr),
  • 1 paket kabartma tozu (10 gr),
  • 1 paket vanilya (5 gr),
  • 1 çay bardağı sıvı yağı,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 çay bardağı pudra şekeri,
  • 4-4,5 su bardağı un.
İçi İçin:
  • 2 adet elma,
  • 3 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı silme tarçın.
Üzeri İçin:
  • Pudra şekeri.

Yapılışı


  • İçi için; elmaları soyup rendeleyelim ve tavaya alalım.
  • Üzerine toz şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Sonra tarçını ilave edip iyice karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için; bir kaba margarini ve pudra şekerini koyup iyice karıştıralım.
  • Üzerine sıvı yağı, yoğurdu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
  • Üzerine azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
  • Hamuru 3 parçaya bölelim.
  • Tezgahı çok hafif unlayalım.
  • Hamurları merdane ile açalım.
  • Üçgen şeklinde sekiz parçaya bölelim.
  • Hamurun geniş kısmına 1 tatlı kaşığı elmalı harçtan koyalım.
  • Daha sonra rulo şeklinde saralım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  • Elmalı Kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim.
  • Soğuyan kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

                                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder