KIYMALI SPAGETTİ MAKARNA
MALZEMELER
- 1 paket spagetti makarna
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet defne yaprağı
- 1/2 çay bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- Yapılışı
- Spagetti makarnayı kaynar suda yaklaşık 8- 10 dakika kadar haşlayın. Haşlama suyunu süzdükten sonra bir kenarda bekletin.
- Kıymalı sosu için; kuru soğan ve sarımsağı rendeleyin. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Rendelenmiş soğan ve sarımsağı 2 dakika kadar kavurun.
- Orta yağlı kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Ardından; domates salçası, defne yaprağı, pul biber, tuz ve karabiberi katın. Sıcak su ilave edin ve sosu kaynatın.
- Aroma vermesi için kullandığınız defne yaprağını sos karışımından çıkartın. Haşlanmış makarna ve kıyma harcını tencerede harmanlayın.
- Sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder