2 Mayıs 2018 Çarşamba

Tiramisu

                                           TİRAMİSU

                          TİRAMİSU ile ilgili görsel sonucu

Malzemeler

Keki için;
  • 4 yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı un,
  • 2 buçuk yemek kaşığı kakao,
  • 1 paket kabartma tozu (10 gram),
  • 1 paket vanilya (5 gram).
Kreması için;
  • 1 litre süt,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı un,
  • 1 yumurta sarısı,
  • 1 paket vanilya (5 gram),
  • 200 gram labne.
Keki ıslatmak için;
  • 1 buçuk çay bardağı ılık su,
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve,
  • 2 yemek kaşığı toz şeker.

Yapılışı


  • Tiramisu yapımı için öncelikle krema hazırlanır.
  • Kremasını hazırlamak için gerekli olan labne ve vanilya icindeki malzemeler, derin bir tencere içerisine alınıp karıştırılır.
  • Elde edilen karışım ocağın üzerinde, sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.
  • Koyulaşan krema ocaktan alınır ve oda ısısında ılınmaya bırakılır.

  • Kek hamurunu hazırlamak için yumurta ve toz şeker derin bir kap içerisinde mikser yardımı ile iyice çırpılır.
  • Daha sonra üzerine eleyerek un, kabartma tozu, vanilya ve kakao ilave edilerek spatula yardımı ile güzelce karıştırılır.
  • Hazırlanan kek hamuru, tabanına yağlı kağıt serili olan kelepçeli kalıp içerisine boşaltılıp, yaydırılır.
  • Önceden ısıtılmış 200° fırında, kabarana kadar pişirilir.
  • Kek kabarınca fırın ısısı 160° ye düşürülür ve içini çekene kadar pişirilir.
  • Kürdan testi yapılarak pişirilen kek fırından alınır ve oda ısısında soğumaya bırakılır.

  • Ilınan kremanın içerisine labne ve vanilya ilave edilip mikser yardımı ile iyice çırpılır.
  • Keki ıslatmak için kahve, su ve şeker bir kap içerisinde karıştırılır.

  • Soğuyan kek kalıp içerisinden çıkartılır ve ortadan ikiye bölünür.
  • Kekin alt tabanı tekrar kelepçeli kalıp içerisine yerleştirilir ve kahveli su ile ıslatılır.
  • Islatılan kekin üzerine kremanın yarısı dökülür ve güzelce yaydırılır.
  • Kremanın üzerine diğer kek parçası kapatılır ve kahveli su ile ıslatılır.
  • Kalan krema kekin üzerine boşaltılıp düzgün bir şekilde yaydırılır (arzu ederseniz biraz krema ayırıp, sıkma aparatı ile üzerine sıkabilirsiniz).
  • Hazırlanan tiramisu 1 gece buzdolabında dinlendirilir.
  • Kalıptan çıkartılarak üzerine kakao serpiştirilir ve dilimlenerek servise sunulur.

                         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder