TİRAMİSU

Malzemeler
Keki için;
- 4 yumurta,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı un,
- 2 buçuk yemek kaşığı kakao,
- 1 paket kabartma tozu (10 gram),
- 1 paket vanilya (5 gram).
Kreması için;
- 1 litre süt,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı un,
- 1 yumurta sarısı,
- 1 paket vanilya (5 gram),
- 200 gram labne.
Keki ıslatmak için;
- 1 buçuk çay bardağı ılık su,
- 1 tatlı kaşığı granül kahve,
- 2 yemek kaşığı toz şeker.
Yapılışı
- Tiramisu yapımı için öncelikle krema hazırlanır.
- Kremasını hazırlamak için gerekli olan labne ve vanilya icindeki malzemeler, derin bir tencere içerisine alınıp karıştırılır.
- Elde edilen karışım ocağın üzerinde, sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.
- Koyulaşan krema ocaktan alınır ve oda ısısında ılınmaya bırakılır.
- Kek hamurunu hazırlamak için yumurta ve toz şeker derin bir kap içerisinde mikser yardımı ile iyice çırpılır.
- Daha sonra üzerine eleyerek un, kabartma tozu, vanilya ve kakao ilave edilerek spatula yardımı ile güzelce karıştırılır.
- Hazırlanan kek hamuru, tabanına yağlı kağıt serili olan kelepçeli kalıp içerisine boşaltılıp, yaydırılır.
- Önceden ısıtılmış 200° fırında, kabarana kadar pişirilir.
- Kek kabarınca fırın ısısı 160° ye düşürülür ve içini çekene kadar pişirilir.
- Kürdan testi yapılarak pişirilen kek fırından alınır ve oda ısısında soğumaya bırakılır.
- Ilınan kremanın içerisine labne ve vanilya ilave edilip mikser yardımı ile iyice çırpılır.
- Keki ıslatmak için kahve, su ve şeker bir kap içerisinde karıştırılır.
- Soğuyan kek kalıp içerisinden çıkartılır ve ortadan ikiye bölünür.
- Kekin alt tabanı tekrar kelepçeli kalıp içerisine yerleştirilir ve kahveli su ile ıslatılır.
- Islatılan kekin üzerine kremanın yarısı dökülür ve güzelce yaydırılır.
- Kremanın üzerine diğer kek parçası kapatılır ve kahveli su ile ıslatılır.
- Kalan krema kekin üzerine boşaltılıp düzgün bir şekilde yaydırılır (arzu ederseniz biraz krema ayırıp, sıkma aparatı ile üzerine sıkabilirsiniz).
- Hazırlanan tiramisu 1 gece buzdolabında dinlendirilir.
- Kalıptan çıkartılarak üzerine kakao serpiştirilir ve dilimlenerek servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder